друкувати


ДАК «Хліб України» винний Держрезерву понад 500 млн грн

7 вересня 2016, 08:18

Держрезерв ініціює банкрутство ДАК «Хліб України». Про це повідомив  в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com голова відомства Вадим Мосійчук.

«Другий — ДАК «Хліб України» (лише сума штрафів — понад 500 млн грн, при цьому основний борг становить 1 млн тонн зерна за цінами, що діяли на момент відпуску на суму 267 млн грн). Це борги минулих періодів. Це неповернення за позичками.  Держрезерв зараз готує документи щодо банкрутства цієї структури… Компанія підпорядковується Мінагропроду. У мене вже відбулась зустріч з Міністром Тарасом Кутовим і я попередив його, що ми готуємо позов про банкрутство компанії. Він почув мене. У них немає можливості повернути ці гроші. Структура де-факто — банкрут. Майна може не вистачити, щоб покрити дебіторську заборгованість перед нами», — розповів він.

Мосійчук також підкреслив, що сьогодні у виконавчих службах загалом перебуває проваджень на користь Держрезерву на суму 2,8 млрд грн.

Цього року стягнуто 8 млн грн. Багато компаній-банкрутів. Чимало кримінальних проваджень, які лежать в МВД, прокуратурі, СБУ і не рухаються», — пояснив він.