друкувати


Україна суттєво наростила експорт в ЄС

6 вересня 2016, 14:50

Україна суттєво наростила експорт в ЄС, який за останніх півроку виріс на 7%, звичайно, хотілося б набагато більше наших товарів продавати платоспроможним європейським покупцям, однак і 7% теж не мало. Про це повідомляє HYSER.

З початку введення зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня цього року експорт України в ЄС збільшився на 7%. Про це під час щорічного послання до Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко.

«За перше півріччя збільшення нашого експорту в ЄС вже склало 7%. І це в умовах кризи. А частка ЄС у загальному експорті зараз становить 39,2% », - сказав Президент.

Виходячи з даних цифр можна зробити висновок, що в плані торгівлі з Росією ми розірвали тісні економічні зв'язки, а ось з Європейським Союзом співробітництво хоч і налагоджується, але хотілося б більшого і нам просто необхідно зробити більше. Частка експорту майже в 40% поки ще дуже мало, щоб українські виробники відчули всі переваги західного вектора зовнішньої торгівлі перед східним.

Можна зробити висновок, що в даний час Україна переживає якийсь такий перехідний період і зараз дуже важливо робити все необхідне, щоб виводити економічне співробітництво з Євросоюзом на якісно новий рівень.