друкувати


Мораторій на експорт необробленої деревини вигідний для України

6 вересня 2016, 12:56

Статистика свідчить про суттєву вигоду мораторію для української деревообробки, меблевої та паперової промисловості та економіки в цілому, незважаючи на поки що дуже короткий термін дії мораторію – 7 місяців. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

«Мені вдалось виявити такі наслідки мораторію: деревообробка та меблева промисловість почали стрімке зростання на фоні стагнації промисловості; експорт оброблених лісоматеріалів почав стрімко рости на фоні падіння загального товарного експорту; податкові надходженні від галузі до держбюджету почали суттєво зростати; інвестори повірили та почали вкладати в галузь; через бездіяльність уряду зросла контрабанда деревини», - розповідає він.

Нагадаємо, мораторій на експорт необробленої деревини (лісу-кругляка), в тому числі завдяки зусиллям Радикальної партії, був підтриманий українським парламентом та вступив в дію 01.11.2015р. щодо всіх порід деревини, крім сосни. Мораторій на експорт лісу-кругляка з сосни вступить в силу 1 січня 2017 року.