друкувати


Між Україною та Туреччиною введено мораторій на вантажоперевезення

5 вересня 2016, 18:44

Комісія Мінінфраструктури ввела місячний мораторій на видачу двосторонніх дозволів турецьким і українським автотранспортним компаніям на перевезення вантажів. Про це повідомляє «ЦТС».

За даними відомства, рішення прийнято на засіданні Комісії з видачі, обліку і аналізу ефективності використання дозволів 26 серпня і затверджено наказом міністерства 31 серпня.

«На підставі вищевказаного рішення видача дозволів Турецької Республіки типу «двосторонні» з номерами 548166-549815 буде здійснюватися «Уктрансбезпекою» після 30 вересня 2016 року», — повідомили в Мінінфраструктури.

Нагадаємо, в липні в Анкарі на засіданні двосторонньої комісії з автоперевезень турецька сторона відхилила пропозиції щодо збільшення кількості вантажних автоперевезень з України в Туреччину.

«Українська сторона підкреслювала, що експорт з України до Туреччини вдвічі перевищує імпорт, і кількість перевезень необхідно збільшувати, враховуючи вимоги ринку і торгівлі між нашими державами. Але ці аргументи були відкинуті», - заявив тоді заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

В МІУ обіцяли вжити заходів у відповідь.