друкувати


Держгеокадастр  змінив порядок відбору органів для відведення земельної ділянки

4 вересня 2016, 08:17

Уряд змінює порядок відбору органів при затвердженні землевпорядної документації. Про це повідомляється у повідомленні Держгеокадастру

«Для усунення корупційних ризиків територіальний орган Держгеокадастру, який погоджуватиме проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки, буде обиратися за випадковим принципом за допомогою програми електронного документообігу відомства. Відповідна постанова «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 31 серпня», -  сказано там.

У відомстві пояснили, що визначення територіального органу Держгеокадастру, який здійснюватиме погодження проекту землеустрою, за рендомним принципом дозволить уникнути особистого контакту між розробником проекту землеустрою та органом, який здійснює його погодження.

Також буде впроваджений функціонал для перевірки стадії погодження проекту землеустрою за допомогою офіційного веб-сайту Держгеокадастру за реєстраційними атрибутами, зазначеними на копії опису.

«Погодження проектів землеустрою здійснюватиметься виключно тими працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які відповідатимуть критеріям, встановленим статтею 23 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації», здадуть кваліфікаційний іспит у Держгеокадастрі та будуть визначені експертами державної експертизи», -  сказано  у повідомленні Держгеокадастру.