друкувати


Мартинюк назвав законопроекти, які чекають від ВР

3 вересня 2016, 11:53

Є багато законопроектів, поданих і не розглянутих, а також — підготовлених до розгляду. Про це повідомляє в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

За його словами, пріоритетний законопроект — «Про обіг сільськогосподарських земель». Знову закінчується термін дії мораторію, і якщо Рада до 1 січня не прийме ніякого рішення, то він автоматично продовжиться.

«Ще один стосується приватизації в агропромисловому комплексі. Тут є 2 перешкоди: 1) багато підприємств заборонені до продажу; 2) приватизація виписана так, що підприємство продається, а земля — на розпаювання. Тому фактично немає ринкової вартості об’єкту, який готується до приватизації», - розповідає він.

Мартинюк наголошує: «Важливим зараз стає законопроект, який би визначив відповідальність за вирубку лісу і щодо зняття мораторію на експорт необробленої сировини. Цей мораторій не зовсім вписується в наші партнерські взаємовідносини з ЄС. Тому необхідно запровадити відповідальність за незаконну вирубку лісу і якісь стимули для внутрішньої переробки цієї деревини, для стимулювання експорту готової продукції, а не сировини».