друкувати


Експерт розповів, як зміняться ціни на цукор до кінця 2021 року

12 жовтня 2021, 12:00

Після збирання врожаю, ціна цукру в роздрібній торгівлі коливатиметься в межах 23-25 гривень за кілограм, у той час як зараз ціна становить 27-28 гривень за кіло. Про це пише УНІАН.

Аналітик Світлана ЛитвинВона зазначила, що цього року в Україні врожай цукрових буряків набагато вищий, ніж був у 2020 році, що позначиться на роздрібних цінах на цукор.

«Збір врожаю цукрових буряків тільки почався — зібрано урожай лише з близько 20-30 відсотків посівних площ, тому точні прогнози робити поки зарано. Але однозначно урожай цукрових буряків буде кращим, ніж торік», – розповіла Литвин.

За словами експерта, обсяг виробництва цукру залежить не тільки від валового збору буряків, а й від вмісту сахарози. Також потрібно враховувати, що нинішні погодні умови були сприятливими для формування хороших показників цукристості буряка.

Тому вже зараз з повною впевненістю можна сказати, що цукру буде вироблено більше, ніж у попередньому році, і його цілком вистачить для задоволення внутрішніх потреб без додаткового імпорту сировини», – підкреслила аналітик.

Литвин також зазначила, що протягом вересня-жовтня роздрібна ціна на цукор трималася на рівні 27-28 гривень за кіло, але в найближчі місяці все може змінитися.

На тлі очікування гарного врожаю цукрових буряків і початку сезону виробництва цукру, оптові ціни почали знижуватися і протягом одного-двох місяців варто очікувати роздрібну ціну цукру на рівні 23-25 грн/кг», – розповіла Литвин.

Нагадаємо, що цукровики просять уряд збільшити державну підтримку до 150 грн за 1 тонну.