друкувати


Ринок землі в Україні – 100 днів: ціна землі, кількість проданих паїв, розміри паю

12 жовтня 2021, 08:00

З моменту запуску ринку землі в Україні середньозважена ціна 1 га сільськогосподарських земель для товарного с/г виробництва становить  34 248 грн. Про це свідчать аналітичні дані оновленої онлайн-карти сільськогосподарських земель України, яку запустили AgroPolit.com спільно з Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar. Нагадаємо, мапа оновлюється щоденно на базі даних Держгеокадастру.

У оновленій мапі ви також побачите:

  1. Дані по операціям купівлі-продажу земельних ділянок для товарного с/г виробництва.
  2. Карту середньозваженої вартості земельних ділянок по Україні.
  3. Основні цифри по кількості операцій, площі та вартості.

 Тож за 100 днів ми маємо ще такі загальні результати:

Більше деталей про ринок землі – на онлайн-мапі.

Ось як прокоментував  AgroPolit.com 100 днів роботи ринку землі секретар аграрного комітету Іван Чайківський:

Мене дуже радує, що все-таки мудрість наших українців набагато вища за чиїсь спекулятивні очікування та прогнози. Не біжать українці продавати землю масово – і це дуже добре. Хоча по-різному пророкували: було, мовляв, Схід України продасть 30%, а ні – не продає, і це супер! І так загалом по Україні. Дух українства перемагає ринок землі: обирають оренду, а не торги. Сім’я, земля та воля – це три постулати, на яких тримаються українці, і ринок землі це підтвердив».

Про особливості робот и ринку землі та основні проблеми з продажем паїв в перші місяці читайте у аналітиці AgroPolit.com – частина перша і частина друга.