друкувати


Україна експортуватиме продукцію птахівництва до Йорданії

11 жовтня 2021, 18:00

Компетентні органи України та Йорданії погодили форму сертифіката на експорт з України до Йорданії м’яса, субпродуктів та інших продуктів птахівництва.Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ. 

Зазначається, що сертифікат встановлює зонування території України для безперебійної торгівлі продукцією птахівництва, яке діє навіть у разі спалахів грипу птиці.

«Ми вирішили одну з проблем українських експортерів м’яса птиці, узгодивши новий сертифікат із Йорданією. Нова домовленість приносить конкретний результат: українські компанії та йорданські споживачі можуть бути впевненими у безперебійному постачанні продукції з України», – зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За інформацією відомства, це вже п’ятий сертифікат на експорт, який Україна та Йорданія погодили за останній час. Раніше компетентні органи обох країн погодили форми сертифікатів на експорт з України охолодженої замороженої яловичини, охолодженого м’яса овець, великої рогатої худоби та овець для забою.

Нагадаємо, що у червні цього року Йорданія скасувала обмеження на ввезення з України продуктів птахівництва.