друкувати


Голова Держрезерву відповів Кубіву

1 вересня 2016, 16:12

Керівник Держрезерву Вадим Мосійчук вважає, що ініційоване вчора Кабміном службове розслідування щодо його діяльності базується переважно на застарілих фактах. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства резерву України.

"Майже всі, визначені Довідкою згаданої перевірки, порушення датовані 2014 та початком 2015 року. Тобто періодом ще до призначення головою Держрезерву Вадима Мосійчука. Фактично у згаданій Довідці перевірки Мінекономрозвитку Держрезерв обвинувачують у трьох службових порушеннях", — сказано в повідомленні.

В прес-службі Держрезерву прокоментували кожне з трьох озвучених на садінанні Кабміну доручень.

Перше — відсутність заходів з повернення дебіторського боргу –— 90 млн за загальним фондом та 2,6 млрд — за спеціальним.

"Цей пункт не відповідає дійсності. Адже у 2016 році (якій ще не закінчився) на рахунки Держрезерву вдалося повернути більше 8 мільйонів гривень дебіторської заборгованості. Тоді як за весь 2015 рік — трохи більше 4 млн. гривень. Тому це звинувачення Мінекономрозвитку не є обґрунтованим. Також слід зауважити, що повернення дебіторської заборгованості є безпосередньою функцією Виконавчої служби України. Держрезерв не наділений функціями колекторів і може лише ініціювати цей процес", — пояснює прес-служба.

Друге зауваження — незабезпечення головою належного стану претензійно-позовної роботи.

"Цей пункт також не відповідає дійсності, тому що з 01.09.2015р. набрали чинності зміни до Закону України «Про судовий збір», згідно якого Держрезерв мав здійснювати сплату судового збору за подання позовів. У той час, як кошторисом агентства, такі видатки не передбачались. Тому фактично в минулому році Держрезерв останні 4 місяці року був позбавлений можливості подавати будь-які позови. Але вже починаючи з 2016 року кошти на таку роботу, а саме — 900 тис. гривень були виділені з бюджету та сплачені нами у повному обсязі за подачу 8 позовів на суму понад 81 млн. грн", — уточнили в прес-службі.

Третє — недотримання порядку ведення договірної роботи та нездійснення контролю за виконанням договорів.

"Згідно роз’яснення Мінюсту, на яке йде посилання у Довідці, керівник установи повинен видати відповідні накази. І вже в наказах визначити відповідальних осіб, які фізично будуть забезпечувати згадану роботу по договорам та контролю. Ці накази видані Вадимом Мосійчуком та відображені у Довідці Мінекономрозвитку. Це у повній мірі відповідає положенням рекомендацій в частині відповідальності за стан претензійно-позовної роботи. У зв'язку з цим офіційно заявляємо —  фактів порушень діючим Головою Держрезеву свої службових обов’язків немає і бути не може. З моменту свого призначення на посаду Голови Державного агентства резерву України, Вадим Мосійчук виконував свої посадові обов'язки в повному обсязі і дотримуючись законів України", — повядомляє прес-служба Держрезерву.