друкувати


Nestlе та Zernari впроваджують регенеративні практики сільського господарства

9 жовтня 2021, 07:30

Швейцарська компанія Nestle та український виробник та постачальник зерна Zernari впроваджують регенеративні практики сільського господарства. Про це на сторінці у Facebook написав Іван Мірошніченко. 

Він повідомив, що бренд Zernari і група компані «Агродар» є стратегічним партнером компанії «Nestle» з постачання борошна для підприємств компанії в Україні, значна частка виробництва яких, експортується в країни Європейського Союзу та інші країни Світу. Компанії працюючи разом, повністю контролюють повний ланцюг виробництва, постачання, переробки та якості продукції від вирощування пшениці до фінального продукту компанії «Nestle». Тобто, забезпечується повний контроль продукції від вирощування в полях та до прилавку і кінцевого споживача.

«Nestle будучи світовим лідером в індустрії продуктів харчування, будучи лідером технологій та суспільно-відповідальною компанією започаткував міжнародний проект, який направлений на збереження та покращення родючості ґрунтів, їх органічного збагачення, зменшення і доведення викидів СО2 у повітря до рівня нейтральних, зменшуючи викиди починаючи з виробничих процесів у рослинництві і до етапу кінцевої реалізації продукції», — написав Іван Мірошніченко.

Генеральний директор Nestle в Україні Алессандро Дзанеллі зазначив:

Nestle нещодавно оголосила, що інвестує 1 мільярд 200 мільйонів швейцарських франків протягом наступних п’яти років у підтримку прискорення та трансформацію регенеративного сільського господарства на глобальному рівні на усіх ланках постачання та виробництва. В Україні ми розвиваємо проєкт «Господар» та задіяли 8 фермерських господарств із фокусом на такі культури, як пшениця, гірчиця та сушені трави. З нашими партнерами ТОВ «Зернарі» ми співпрацюємо над впровадженням регенеративних підходів. Це допоможе нам зменшити утворення парникових газів у процесі нашої діяльності, здійснити масштабні та рішучі дії для досягнення нашого зобов’язання про скорочення викидів CO2 до 2030 року та досягнення нейтрального вуглецевого сліду до 2050».

Іван Мірошніченко додав:

Такий приклад впровадження регенеративних практик в обробці грунтів, використання водних ресурсів, розвитку біорізноманіття, точного землеробства вже впроваджує партнер компанії — ТОВ «Зернарі». Точне землеробство включає в себе індивідуальний підхід до аналізу грунтів, навіть у межах одного поля, посіву та підживлення грунту».

В межах проєкту «Господар», частиною якого є ТОВ «Зернарі», був проведений аналіз за допомогою інструменту RISЕ спільно з Бернським університетом прикладних наук та Сумським національним аграрним університетом. Його результати будуть використані для подальшого вдосконалення фермерського господарства, переходу на відновлювальні практики ведення господарства та визначення активності прогресу.

«ZERNARI» будучі високотехнологічною компанією та зарекомендувавши себе надійним партнером, маючи досвід роботи в використанні технологій точного землеробства, раді бути важливою частиною такого проекту та залишатися стратегічним партнером у цьому суспільно та соціально важливо проекті. Впевнений, що Україна знову покаже приклад іншим країнам в своєму лідерстві з реалізації даного проекту», — підсумував Іван Мірошніченко.