друкувати


Постанова щодо порядку підтримки фермерів під меліоровані землі знаходиться на розгляді в уряді

8 жовтня 2021, 14:00

Уряд працює над активізацією вітчизняного виробництва новітніх систем зрошення, а також інвестиціями в галузь зрошення. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики.

«Для нас важливо, щоб всі регіони України повноцінно розвивались. На Півдні хороший урожай можливий виключно з запровадженням зрошення, ми системно рухаємось в цьому напрямку. Ми ініціювали постанову щодо порядку підтримки фермерів під меліоровані землі – вона зараз на розгляді в Уряду», – зазначив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Суть цієї постанови, за його словами,  полягає в тому, що держава бере на себе зобов’язання підвести воду до фермерського господарства, фермер інвестує в це поле, а держава компенсує частину витрат на дощування, крапельне зрошення та інше. Це відновлення овочівництва, садівництва, зокрема українського персика, створить сировину для консервації, заморозки, сушки відповідних фруктів та овочів.

Нагадаємо, Мінагрополітики ініціює здешевлення на третину вартості тарифу на воду для аграріїв. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.