друкувати


Україна розширила дію ембарго ще на 70 товарів з РФ — Кабмін

21 січня 2016, 09:00

Кабінет міністрів схвалив розширення переліку товарів з Росії, щодо яких Україна застосувала відповідь ембарго. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

На сьогоднішній день до списку ембарго додається  ще більше 70 товарних позицій походженням з РФ, які не можуть бути ввезені на територію України ", — розповів Яценюк

Голова уряду нагадав, що цей крок є "контрзаходом на економічну агресію РФ".

Ми і далі будемо захищати свій внутрішній ринок. Нехай Росія сама продає у себе товари", — заявив прем’єр-міністр.

Незважаючи на те, що наказ президента РФ передбачає лише обмеження транзиту українських товарів, у перші дні січня не були пропущені близько 150 залізничних вагонів з вантажами і значна кількість вантажних автомобілів. Україна у відповідь з 10 січня ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ (застосувала імпортні мита та ембарго). Зокрема, обмежено ввезення продуктів харчування (молочна продукція, чай, кава, пиво, горілчані вироби, визначена промислова продукція та засоби гігієни (гелі для душу, мило), а також залізничне обладнання (локомотиви, поїзди, вагони та стрілочні переводи). РФ вже давно обмежила як імпорт з України.

Україна має намір звернутися до СОТ з приводу обмежень з боку РФ. Ці обмеження українська сторона розцінює як агресію РФ у торговельній сфері і вважає, що це є порушенням принципів міжнародного права, а також угод СОТ. Нагадаємо, ембарго діє до 5 серпня 2016 року.

AgroPolit.com