друкувати


На Чернігівщині співпробітниця Держгеокадастру пропонувала слідчому $5 тис. за закриття кримінального провадження

3 жовтня 2021, 07:30

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора під час спроби надання неправомірної вигоди слідчому одного з територіальних управлінь ДБР викрито посадовця Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області (ч. 3 ст. 369 КК України). Про це повідомила пресслужба Генпрокуратури.

За даними слідства, керівник управління запропонувала слідчому 5 тис доларів США за закриття кримінального провадження стосовно неї.

Повідомляється, що улітку 2021 року прокурори Офісу Генерального прокурора та слідчі ДБР повідомили їй про підозру у службовій недбалості. За даними слідства, вона безпідставно підписала накази про безоплатну передачу 10 земельних ділянок державної власності у власність особам, які вже скористалися правом на безоплатне отримання землі.

Повідомляється, що під час спроби надання неправомірної вигоди слідчому ДБР, яка відбувалася під контролем правоохоронців, її затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу управління забезпечення особистої безпеки ДБР.

В Генпрокуратурі зазначили, що, відповідно до ст. 62 Конституції України ,особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що СБУ затримала на Донеччині прокурора, який вимагав гроші у фермера.