друкувати


Мінагрополітики опрацьовує додаткові програми підтримки виробників сільськогосподарської техніки – Лещенко

1 жовтня 2021, 07:30

Просування експорту українського сільгоспмашинобудування, в тому числі через кредитно-експортне агентство, збалансування наших експортних позицій у країнах СНД, близькому зарубіжжі є пріоритетні для роботи Мінгрополітики. Про це міністр АПК роман Лещенко заявив під час робочого візиту на найбільшу агровистувку України – «АгроЕкспо–2021», повідомляє пресслужба відомства.

«Тому, безумовно, опрацьовуємо додаткові програми підтримки. Щоб наші виробники с/г техніки на кожному етапі виробництва могли створювати і робочі місця, і більш інноваційні високотехнологічні зразки с/г машинобудування», – сказав Роман Лещенко.

Він додав, що Україна вже є гарантом продовольчої безпеки в світі.

І зараз одна з наших стратегічний цілей – імпортозаміщення с/г машинобудування. Ми маємо дати нашим с/г виробникам ще більший ресурс для розвитку, – наголосив Лещенко.

Державна підтримка підприємствам АПК за 2021 рік виплачена аграріям в розмірі 1 млрд 551 млн грн із передбачених в бюджеті 4,5 млрд грн. Про це свідчать дані Мінагрополітики, які зібрав та проаналізував AgroPolt.com на базі відкритих даних Мінагрополітики та учасників ринку у рамках проекту GoЗаАгродотаціями.

Нагадаємо, що аграріям компенсують 146,4 млн грн за придбану сільськогосподарську техніку.