друкувати


В Україні розпочались торги з оренди та продажу держземель на платформі Прозорро. Продажі

30 вересня 2021, 14:00

Платформа Прозорро.Продажі розпочиє проведення торгів з оренди державної та комунальної землі сільськогосподарського призначення і продажу й оренди земель не сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє пресслужба Прозорро.Продажі.

«Ми вітаємо повноцінне відкриття ринку землі. Сама система Прозорро.Продажі технічно повністю готова до запуску земельних торгів. Відсьогодні у державних та місцевих органів влади є всі законодавчі підстави для оголошення аукціонів з надання в оренду земель сільськогосподарського призначення та продажу інших (не с/г) земель», — заявив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев.

Він зазначив, що екосистема з підключених понад 40 майданчиків готова до обслуговування покупців та продавців, а повна прозорість додасть довіри до нового ринку.

Віримо, що переваги системи оцінять і приватні власники земель, які захочуть отримати за свій актив більше грошей», — сказав очільник відомства.

За його словами, вже сьогодні усі організатори земельних торгів державної чи комунальної форми власності можуть звертатись до акредитованих в системі Прозорро.Продажі майданчиків для публікації перших земельних аукціонів. Приватні власники земель також можуть виставляти на аукціонах свої ділянки на продаж чи для оренди з власної ініціативи.

Нагадаємо, що озвучено, кому належить 750 тис. га сільськогосподарської землі, яка перебуває на балансі державних підприємств.