друкувати


Уряд затвердив вимоги до проведення електронних земельних аукціонів

29 вересня 2021, 13:00

В Україні запускаються електронні аукціони для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (йдеться про оренду, суперфіцію, емфітевзис). Відповідну постанову ухвалив Кабмін.

У ній фіналізуються всі технічні та правові питання, які були необхідні для запуску таких електронних торгів в Україні.

«Як усе було раніше? Обов’язкова умова участі в таких торгах – фізична присутність учасників. Інформація про їх проведення нерідко втаємничувалася, а перемагали «свої». Відтепер усе – відкрито й прозоро. Вичерпна інформація про організацію та результати аукціонів має бути у відкритому доступі. Участь у них зможе взяти кожен охочий. Торги відбуватимуться на добре знайомій усім платформі Prozorro», – прокоментував у Фейсбуці міністр АПК Роман Лещенко

Він додав, що з точки зору реалізації земельної реформи електроні земельні аукціони – принципове питання для забезпечення прозорості.

Цей шлях був дуже тернистий, але спільними зусиллями парламенту та Уряду ми досягли успіху. На наступному тижні в пакеті земельної реформи залишається прийняти законопроект про Фонд часткового гарантування кредитів для малих фермерів. І це фактично ознаменує фіналізацію дорожньої карти законів земельної реформи», – зазначив міністр.

Нагадаємо, що