друкувати


Аграрії взяли 44% доступних кредитів за програмою «5-7-9»

28 вересня 2021, 15:00

 

Від старту програми банки-учасники видали 24 114 кредитів на загальну суму 63,6 млрд грн, 44% – сільські господарства. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«З них майже 21,4 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 8 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 34 млрд грн в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів», – ідеться у повідомленні. 

Повідомляється, що найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (44%), торгівлі та виробництва (26%) та промислової переробки (17%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.

У відомстві зазначили, що за останній тиждень банки-учасники програми «Доступні кредити 5-7-9%” підписали 439  договорів на суму 1,3 млрд грн. Зокрема, 888 млн  грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів, а майже 194 млн грн — це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів.

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 38 банками: Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк, Банк Львів, Банк ПУМБ, Банк Альянс, Райффайзен Аваль, ТАС Комбанк, Банк Восток,  Кредо Банк, Банк Глобус, Альфа Банк, Полікомбанк, Мегабанк, Креді Агріколь, Кредит Вест банк, ОТП Банк, Агропросперіс Банк, Прокредіт Банк, Акордбанк, Банк Український капітал, МТБ Банк, Піреус Банк, Асвіо Банк, АТ КІБ, МетаБанк, Банк Південний, Радабанк, Банк Кредит Дніпро, Міжнародний інвестиційний банк, Укрсиббанк, Правекс банк, Альтбанк, Скай Банк, Полтава-Банк, Кристалбанк, ,Мотор-Банк)», – повідомили у Мінекономіки.

Нагадаємо, що завдяки реалізації програми «5-7-9%» спостерігається рекордне зростання в аграрній галузі.