друкувати


Закон про організацію водокористувачів збільшить кількість зрошувальних земельних ділянок в Україні

28 вересня 2021, 09:15

Законопроєкт № 5202 про організацію водокористувачів та стимулювання меліорації є позитивним нововведенням, оскільки надає можливість збільшити кількість зрошувальних земельних ділянок, а також надасть можливість навіть малим агровиробникам долучатися до планування, будівництва, відновлення та управління меліоративними мережами в Україні. Про це блозі на АgroРolit.com написав Валентин Бичек, юрист Kosovan Legal Group.

За його словами, законопроект встановить чіткі та прозорі механізми для самостійного фінансування аграріями будівництва, заміни та ремонту об’єктів меліоративної інфраструктури.

Експерт зазначив, що, зокрема, законопроект 5202 пропонує власниками (користувачам) земельних ділянок сільськогосподарського призначення, задля ефективного проведення гідротехнічної меліорації земельних ділянок сільськогосподарського призначення, створювати Організації водокористувачів.

Організація водокористувачів має право надавати наступні послуги: забір води із джерела зрошення, її доставку водокористувачу для гідротехнічної меліорації та відведення води, що оптимізує викоритання води та покращить доступ до зрошення.

 

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що штаб із меліорації фіналізував правки до законопроекту про організацію водокористувачів.