друкувати


53% українців підтримали ринок землі − дослідження

27 вересня 2021, 17:00

Сьогодні в Україні 53% громадян підтримують ідею ринку землі, 37% вважають, що земля не може бути об’єктом купівлі-продажу. Про це ідеться у загальнонаціональному опитуванні Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, повідомляє Укрінформ.

Згідно з результатами опитування, думки прихильників ринку неодностайні в тому, яким має бути цей ринок. Лише 5% вважають, що земля має бути у вільному продажу, без будь-яких обмежень.

Решта громадян підтримують купівлю-продаж землі за певних умов: 27% українців вважають, що землю продавати можна, але не іноземцям; 12% зазначили, що землю можна продавати, якщо є обмеження на величину площі, якою може володіти одна людина чи господарство; 10% підтримують ринок, якщо є законодавчо закріплена мінімальна ціна, нижче якої земля продаватися не може.

На Півдні та Сході України значно більше тих, хто вважає, що земля в принципі не може бути об’єктом купівлі-продажу: на Сході так вважають 42% мешканців, на Півдні – 45%, у Центрі – 39%, а на Заході – 26%.

Нагадаємо, що від старту ринку землі, станом на 27 вересня в Україні здійснено 21 897 земельних угод.