друкувати


У Міндовкілля повідомили, коли в запрацює Український кліматичний фонд

27 вересня 2021, 15:30

На початку 2023 року в Україні може запрацювати Український кліматичний фонд. Про це у коментарі порталу Green Deal заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

На сьогодні Мінекології розробляє концепці. Українського кліматичного фонду, також проводяться переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком.

«У будь-якому разі цей фонд може бути запущений на початку 2023 року, тому що будь-які бюджетні документи, які передбачають зміни дохідної і видаткової частин бюджету, подаються до 1 липня», – сказав міністр.

Ві додав, що потрібно зробити велику роботу з конструювання та моделювання Українського кліматичного фонду, а також у частині ухвалення законопроекту, який затвердить цей фонд.

Тим не менш, я вважаю, що це об’єктивно можливо. Одне з головних завдань на цьому етапі – заручитися підтримкою міжнародних фінансових організацій, які зможуть бути інвесторами в рамках фонду і мультиплікувати ефект від надходження екоподатків. Іншого шляху немає!», – упевнений Абрамовський.

Абрамовський повідомив, що на момент запуску у фонді буде близько 8 млрд грн власних коштів, одержаних за рахунок надходжень від податку на викиди СО2 та інших екоподатків.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Світовий банк допоможе Україні створити кліматичний фонд.