друкувати


Голова Опішнянської громади заявив про тиск щодо передачі земель фізособам

23 вересня 2021, 11:46

Очільник Опішнянської громади Микола Різник заявив, що йому пропонували віддати гектари земель фізичним особам з Харківщини, які пропонували це від імені чиновників Полтавської облдержадміністрації. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він додав, що після відмови, у громади почалися проблеми з керівництвом області.

За його словами, кілька місяців тому до нього зателефонував один із перших осіб з Полтавської ОДА й сказав, що до нього прийдуть люди з «ідеями»:

«Спочатку повідомили мені, що вся земля тепер належить громадам і треба правильно нею розпоряджатися. Правильно – це віддати їхнім людям (фіз.особам з Харкова) по 2 гектари і поклали на стіл 500 кольорових викопіювань, зроблених на карті нашої громади на 1000 га землі.поля, ліси, балки. Все підряд. Коли я запитав кого вони представляють, вони перепитали чи телефонував мені один з заступників голови з Полтавської обласної державної адміністрації. Я сказав, що так».
Різнику сказали, що коли він погодиться віддавати землю, то Полтавська ОДА допомагатиме з отриманням субвенцій, грошей Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) тощо. Голова громади відмовився.

Коли Опішня подавала заявку на ДФРР на термомодернізацію опорного закладу, то припустився помилки. Микола Різник написав лист і попросив проєкт не враховувати цьогоріч:

«Але до мене зателефонували знову люди і попросили зустрітися. Зустріч була пізно ввечері в Полтаві, на заправці. Ці особи представилися друзями і повідомили або я даю 100 га землі, або вони заводять кримінальну справу проти селищної ради, за підробку документів під час подачі електронної заявки в ОДА.

Звісно я знову відмовився. І все б нічого, я навіть було подумав, що можливо ті люди прикривались «чесним ім’ям» заступника голови ПОДА», — повідомив Микола Різник.

Нагадаємо, Національна поліція України повідомила про підозру екскерівникам двох держустанов, які проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти.