друкувати


Виробники органічної продукції у 2021 році не отримають держпідтримки від уряду

23 вересня 2021, 07:03

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики на засіданні у середу прийняв рішення щодо звернення до уряду з проханням передати функції Управління департаменту органічного виробництва, який наразі підпорядковується Мінекономіки, до Міністерства агрополітики. Про це повідомляє власний кореспондент AgroPolit.com.

Перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький, який був присутній на засіданні, уточнив, що навіть якщо функції департаменту передадуть до Мінагрополітики, трьох місяців недостаньо, щоб виплати держпідтримку виробникам органічної продукції.

Нагадаємо, у бюджеті 2021 року заклали 50 млн грн дотацій для програми фінансової підтримки виробників органічної сільськогосподарської продукції. Проте сьогодні відсутній «Порядок розподілу та використання коштів по напрямку органічного виробництва».

Таким чином Мінекономіки заблокувало виплати держпідтримки органічним виробникам, оскільки не передало даних функцій Мінагрополітики.

В графіку державної підтримки  сільськогосподарських виробників Міністерства аграрної політики навпроти органічного виробництва стоїть прочерк,  таких собі хрестик, з поміткою – функція Мінекономіки. Мінекономіки, відповідно, вже третій місяць «просить почекати» держпідтримку виробників органічної продукції», — пояснила президент ГС «Органічна Україна» Олена Корогод.

Детальніше про ситуацію читайте у блозі - Мінекономіки заважає виробникам органічної продукції отримати держпідтримку.