друкувати


США планує відкрити свій ринок для кукурудзи та пшениці з України

22 вересня 2021, 09:00

Україна та США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (у тому числі органічної). Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Так, наразі процедури погодження знаходяться на фінальному етапі.

«Ми дуже чекаємо на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки нашої країни», — зазначила очільниця відомства Владислава Магалецька.

Елізабет Хафнер (торгове представництво США, USTR) відзначила успішну комунікацію між країнами та підкреслила важливість подальшого діалогу між бізнесом та органами влади.

Раніше американські експерти прогнозували збільшення загального українського експорту зернових на всі ринки. Так, USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 млн т, порівняно з попереднім, травневим прогнозом. Очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 млн т пшениці. Також, порівняно з попереднім прогнозом, має зрости і експорт української кукурудзи – до 32 млн т.

Нагадаємо, у 2020 році Україна найбільше експортувала продукцію з високою доданою вартістю, виготовлену із зернових, до Європи та Близького Сходу.