друкувати


Міжнародна версія Єдиного експортного вебпорталу запрацювала на платформі Дія.Бізнес

21 вересня 2021, 18:00

На платформі Дія.Бізнес запрацювала міжнародна версія Єдиного експортного вебпорталу — онлайн-платформи для імпортерів та закордонних компаній, зацікавлених в експорті. Про це повідомляє Укрінформ.

Презентація міжнародної версії веб-порталу відбулася 21 вересня.

«Я хочу підкреслити, що це не просто переклад існуючої україномовної версії. Ми створили глобальну версію для іноземних представників бізнесу», — заявила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації.

Вона додала, що міжнародна версія порталу розповідає, чому саме Україну варто обрати як країну для торгівлі та містить: огляди перспективних секторів економіки, бренд-матеріали експертного бренду України, календар бізнес-подій, каталог українських експортерів, контакти державних установ та органів, які пов'язані з бізнесом та торгівлею.

Іонан розповіла, що міжнародна версія порталу стане певним засобом контакту імпортерів та закордонних компаній з Україною у цифровому середовищі. Крім цього, портал допоможе українському бізнесу шукати партнерів за кордоном.

Нагадаємо, у 2020 році Україна найбільше експортувала продукцію з високою доданою вартістю, виготовлену із зернових, до Європи та Близького Сходу.