друкувати


В Україні зміняться умови реєстрації сільгосптехніки — законопроект

21 вересня 2021, 10:30

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №6070 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Автори законопроекту зазначають, що на сьогодні структура та штатна чисельність посадових осіб територіальних органів Держпродспоживслужби не дозволяє якісно та вчасно здійснювати реєстрацію технічних засобів, що обліковуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну технічну політику у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу.

Вирішити вказану проблему без додаткових видатків із бюджету та збільшення штатної чисельності посадових осіб задіяних  в даному процесі пропонується надавши повноваження юридичним та фізичним-особам підприємцям здійснювати таку процедуру. До таких осіб пропонується встановити вимоги підзаконними актом.

Вказане дозволить значно розширити мережу надання послуг з проведення реєстраційних дій та значно покращить якість надання таких послуг», — повідомляють автори документу.

 

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України  щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» дозволить актуалізувати законодавство та наддасть можливість удосконалити організацію та порядок діяльності суб’єктів у системі інженерно-технічного забезпечення.

Також законопроект №6070:

Нагадаємо, аграріям виплачено 546 млн грн компенсації за придбану сільськогосподарське техніку.