друкувати


42 млн грн збитків під час загальнонаціональної оцінки землі: затримано екскерівників двох держустанов

21 вересня 2021, 08:30

Національна поліція України повідомила про підозру екскерівникам двох держустанов, які проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Фігурантам інкримінують службове підроблення і розтрату чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене групою осіб.

Зазначається, що державні науково-дослідних інститути проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгосппризначення за бюджетні кошти.

У поліції повідомляють, що ця оцінка складалася з кількох етапів, один з яких — проведення ґрунтових обстежень. Для реалізації «схеми» до офіційних документів було внесено недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, а саме кількість відібраних зразків ґрунту та вартість робіт. Насправді роботи виконувалися частково або взагалі не проводилися.

На підставі підписаних керівниками документів з державного бюджету було виділено близько 140 млн грн. Внаслідок дій посадових осіб державі було завдано збитків на суму близько 42 млн грн», — заявили правоохоронці.

У Нацполіції додали, що 17 вересня колишнім керівникам двох науково-дослідних інститутів повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинена групою осіб) ККУ.

Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, викрито схему розкрадання 17 га особливо цінної землі.