друкувати


Штаб із меліорації фіналізував правки до законопроекту про організацію водокористувачів

21 вересня 2021, 07:30

Під час засідання Штабу із меліорації відбулося обговорення та фіналізація необхідних правок до законопроекту № 5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

На нараді були присутні представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Інституту водних проблем і меліорації, Державного агентства водних ресурсів України, Комітету з питань аграрної та земельної політики, Українського клубу аграрного бізнесу, IFC та USAID.

Учасники обговорили концептуальні положення законопроекту про об'єднання водокористувачів (ОВК), а також фіналізували правки законопроекту № 5202-д до другого читання.

Variant Irrigation

Дізнавайтесь вартість установки обладання Variant Irrigation з врахуванням державної програми компенсації

Дуже важливо, щоб цей законопроект був збережений в основній своїй сутті і допоміг створенню об’єднання водокористувачів.  Сьогодні дискусія в основному йшла щодо дозволів на спеціальне водокористування, розпорядження майном, створення «Моделі національного оператора». Ми чекаємо на обговорення аграрного комітету», – зазначив перший заступник міністра аграрної політики Тарас Висоцький.

Нагадаємо, Рада підтримала в першому читанні законопроект про меліорацію земель.