друкувати


Мінагрополітики локалізуватиме виробництво української сільгосподарської техніки

17 вересня 2021, 18:00

Питання розвитку вітчизняного машинобудування є пріоритетом Мінагрополітики. Про це під час свого робочого візиту на Рівненщину заявив міністр агрополітики Роман Лещенко.

«Через кризові умови пов’язані з коронавірусом, питання відсутності складного машинобудування в Україні постало особливо гостро. Це проблема перш за все нашої національної безпеки. Я знаю, що зараз, аби замовити будь-який агреграт, можна прочекати рік. Дилери нам заявляють: заводи стоять. Тому нам вже зараз потрібно робити ставку на локалізацію виробництва своєї с/г техніки»,  – наголосив Роман Лещенко.

Міністр зазначив, що готовий особисто патронувати державну програму підтримки с/г машинобудування, в якій буде передбачено ставка компенсації не менше 40% з відповідними податковими пільгами. 

Сьогодні я закликав рівненських аграріїв на чолі зі Станіславом Середюком, співзасновником ПП “ВКО MAANSD”, ПП ”Компанії Автоленд” та ФГ ”П’ятигірське”, зробити ставку на виробництво українського класичного трактору з потужністю 200–250 кінських сил. Мої поїздки по регіонах усі мають чітку мету. Усі ці предметні обговорення та напрацювання ми з командою збираємо, щоб потім повернутися та перенести їх у робочу площину», – підкреслив Роман Лещенко.

Він додав, що зі свого боку забезпечить всебічну підтримку цьому проекту.

Ми розуміємо, що будь-який виробник може сміливо конкурувати тільки тоді, коли має державну підтримку. Станом на зараз ми вже окреслили основні позиції по відповідній програмі, законопроекту і готові перейти до активної фази реалізації задуманого», – зазначив Роман Лещенко.

Нагадаємо, що аграріям виплачено 546 млн грн компенсації за придбану сільськогосподарське техніку.