друкувати


На Черкащині запустили завод з переробки кукурудзи вартістю $30 млн

17 вересня 2021, 14:00

Компанія Seed Corp 15 вересня 2021 року відкрила у Золотоніському районі Черкаської області першу чергу нового заводу з переробки кукурудзи. Про це повідомила пресслужба компанії.

У повідомленні ідеться, що обсяг власних інвестицій складе $ 30 млн.

Також повідомляється, що Seed Corp працює на Черкащині вже третій рік. Зокрема, має більше 5 тис. га поливних площ земель і насіннєвий завод в Черкасах.

«Пів року тому підприємство розпочало проект з будівництва заводу з переробки кукурудзи та калібрування зерна. Зараз здана перша черга, а всього в планах компанії — побудувати завод за 4 роки», — йдеться в повідомленні.

Потужності нового заводу розраховані на просушку 22 тис. Т кукурудзи в качанах у сезон і калібрування 750 тис. п.о. кукурудзи.

Про це завод ми говорили з інвесторами в лютому нинішнього року, в травні були тут з міністром АПК, після чого зараз бачимо готовий чудовий і сучасний завод ... Дуже важливо, що мова йде про переробному підприємстві, оскільки мова йде про більшою доданою вартістю, ніж просто виробництво сировини», — зазначив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Нагадаємо, що на Одещині продали винзавод за 235 млн грн.