друкувати


Чехія впроваджуватиме в Україні пілотні проєкти з іригації

17 вересня 2021, 08:28

16 вересня 2021 року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулася зустріч між представниками Міністерства агарної політики та продовольства України та представниками компанії «VODOHOSPODARSKY ROZVOJ A VYSTAVBA a.s.» та експертами «Науково-дослідного інституту меліорації та захисту ґрунтів (VUMOP)», на якій сторони домовилися впроваджувати проєкти з іригації. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що міністр агрополітики Роман Лещенко повідомив, що компанія «VODOHOSPODARSKY ROZVOJ A VYSTAVBA a.s.» є першою компанію з ЄС, яка звернулася з метою налагодження двостороннього співробітництва в секторі іригації.  Також, він повідомив про прийняття в першому читанні законопроекту № 5202-д про створення об’єднання водокористувачів (ОВК), який є надзвичайно важливим кроком в впровадженні реформи зрошення.

Генеральний директор Ян Циглар та Міністр Роман Лещенко в результаті зустрічі домовилися про поетапне впровадження пілотних проектів з іригації, а також про проведення майбутньої спільної зустрічі в Чеській Республіці для погодження дорожньої карти робіт.

Нагадаємо, що IFC фінансуватиме іригаційні проекти України.