друкувати


В Україні за земельні махінації звільнено тисячі чиновників — Мінагрополітики

16 вересня 2021, 15:00

Зі стартом ринку землі в Україні звільнено тисячі корумпованих чиновників за махінації у земельній сфері. Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Він зазначив, що до земельної реформи в Україні проблема існувала із відсутністю реєстрів, все було в «чорній зоні».

«Ми звільнили тисячі чиновників... Наприклад, у нас була система Держгеокадастру, в якій працювали 10 тис. чиновників, які розпоряджалися землею в нашій країні. Ми звільнили там 5 тис. чиновників, і продовжуємо їх зачищати, оптимізувати. Тому що вони використовували фінансовий ресурс платників податків, ми платили їм сотні мільйонів гривень зарплат, а вони використовували схеми безкоштовної приватизації, формували тіньовий ринок», — наголосив міністр.

Він додав, що механізм референдуму передбачено як інструмент, за допомогою якого українське суспільство може самостійно ухвалювати рішення, що стосуються землі, зауважив він.

Ми прописали механізм референдуму. Для чого? Щоби українське суспільство ухвалювало рішення, й давало свою оцінку. Ось ви побачите, що за рік-два сприйняття земельної реформи в суспільстві кардинально зміниться з погляду розуміння процесу та підтримки самої реформи», — зазначив Лещенко.

Нагадаємо, що Мінгагрополітики обіцяють спростити процедури купівлі/продажу землі.