друкувати


Керівником Державного агентства резерву України суд призначив старого/нового очільника

15 вересня 2021, 13:35

Шостий апеляційний адміністративний суд міста Києва задовольнив (частково) позов Ярослава Погорілого до Кабінету Міністрів України і поновив його на посаді керівника Державного агентства резерву України з першого вересня 2021 року. 

Нагадаємо, свого часу після призначення на керівну посаду до Держрезерву, Погорілий підняв тему крадіжок у структурі державних підприємств, чим спричинив виникнення гучного скандалу, після чого він був звільнений з посади. Однак, це не стало закінченням історії. 

У тексті постанови йдеться про наступне:

Скаргу Погорілого Ярослава Андрійовича на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 квітня 2021 року – задовольнити частково.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 28 квітня 2021 року – скасувати.

Прийняти нову постанову, якою позовні вимоги Погорілого Ярослава Андрійовича до Кабінету Міністрів України, Державного агентства резерву України, третя особа: Тимчасово виконуючий обов'язки Голови Державного агентства резерву України – заступник Голови Держрезерву Барабаш Микита Олександрович, про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії – задовольнити частково.

Визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 519-Р «Про звільнення Погорілого Я.А. з посади голови Державного агентства резерву України».

Визнати протиправним та скасувати наказ Державного агентства резерву України від 15 травня 2020 року № 161-К «Про кадрові питання» в частині оголошення розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 року № 519-Р «Про звільнення Погорілого Я.А. з посади голови Державного агентства резерву України» та припинення виконання повноважень за посадою Голови Державного агентства резерву України Погорілим Ярославом Андрійовичем 15 травня 2020 року відповідно до ч. 1 ст. 87-1 Закону України «Про державну службу».

Визнати протиправним та скасувати наказ Державного агенства резерву України  № 264-К від 21 серпня 2020 року «Про звільнення Погорілого Я.А.».

Визнати протиправним та скасувати запис № 23 від 21 серпня 2020 року в трудовій книжці АЕ 135097 Погорілого Ярослава Андрійовича.

Зобовꞌязати Кабінет Міністрів України поновити Погорілого Ярослава Андрійовича на посаді Голови Державного агентства резерву України з 16 травня 2020 року.

У задоволенні решти позовних вимог – відмовити.

Постанова набирає законної сили з моменту прийняття та може бути оскаржена протягом 30 днів, з урахуванням положень статті 329 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Нагадаємо, у серпні Кабінет Міністрів України оголосив конкурси на зайняття посад заступника голови Державного агенства резерву та голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.