друкувати


Україна може відновини експорт деревини цього року

15 вересня 2021, 09:28

До кінця 2021 року закон про ринок деревини може бути ухвалено і експорт деревини може бути відновлено. Про це заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Я прогнозую, що до кінця року закон про ринок деревини буде прийнятий. Я не бачу великих загроз – ані з точки зору збереження лісового фонду, ані з точки зору захисту та підтримки українського бізнесу. Ми сьогодні вже фактично працюємо за європейськими цінами. Є прецеденти імпорту сировини з країн ЄС. Тому ажіотажного попиту з боку експортерів чи закордонних гравців ми не очікуємо», – сказав Болоховець.

Він зазначив, що український ринок деревини був цікавим, коли тут можна було дешево купити нелегальну деревину, при цьому українським переробникам варто замислитись над розвитком бізнесу та посиленням конкурентоспроможності.

Сьогодні більшість займається банальним розпилом лісу. Потрібно поглиблювати переробку, збільшувати додану вартість продукції», – підсумував Болоховець.

Нагадаємо, що розпочалася реалізація програми «Зелена країна», метою якої є висадження 1 млрд дерев.