друкувати


Бізнес ОАЕ зацікавився інвестиціями в агросектор України.

14 вересня 2021, 14:00

Мінагрополітики та делегація Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) на чолі з Державним міністром продовольчої та водної безпеки ОАЕ  Мар'ям Аль Мхейрі обговорили питання  залучення інвестицій та реалізації інвестиційних проектів в аграрний сектор України.  Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Участь у заході від Урядової делегації ОАЕ взяли представники 5 урядових установ (Міністерства продовольчої та водної безпеки, Міністерства інфраструктури, Міністерства зміни клімату та довкілля, Міністерства економіки та Міністерства закордонних справ та міжнародного співробітництва) та представники 7 крупних компаній ОАЕ.

 

Щодо співробітництва України з міжнародними фінансовими установами Роман Лещенко розповів про безпрецедентну підтримку західних партнерів.

Зазначається, що з боку української сторони було висловлено високу зацікавленість у залученні  інвестицій еміратських фінансових установ та компаній в іригаційний сектор України у зв’язку із сприятливими умовами для ведення бізнесу, а саме: нерегульованістю ринку, спрощеною податковою системою для бізнесу та великими державними преференціями.

Підсумовуючи, сторони домовилися про надання еміратською стороною українській стороні переліку питань щодо актуальних та привабливих сфер для інвестування в Україні.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що ОАЕ планують збільшити товарообіг агропромисловою продукцією з Україною вдесятеро й довести цей показник до $2 млрд на рік.