друкувати


Сьогодні Кабмін призначить нового т.в.о. ДПЗКУ – біографія

13 вересня 2021, 18:13

Сьогодні на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України буде призначений т.в.о. Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ), ним стане Василь Коваленко. Про це редакції AgroPolit.com стало відомо з власного джерела у Кабміні.

Нагадаємо, нещодавно після корупційного скандалу з зерновою корпорацією та арештом її керівника Андрія Власенка, у Кабміні вирішили усунути останнього з посади. Посада керівника залишилася вакантною.

Раніше Василь Коваленко виконував обов'язки голови правління ДПЗКУ. Після звільнення з посади Власенка, у Кабміні вирішили, з огляду на позитивний досвід роботи Коваленка та його команди в корпорації, призначити його на посаду тимчасового керівника компанції. Нагадаємо, що Василь Коваленко очолював АТ «ДПЗКУ» з травня по листопад 2020 року. Йому вдалося ініціювати процес розгляду питання реструктуризації китайського кредиту перед урядом України. Василь Коваленко активно виступав проти співпраці корпорації з фіктивними компаніями, і виступав за закупку с/х товарів безпосередньо у сільгоспвиробників.

Детальнішу інформацію про нового очільника корпорації та його біографію читайте у розділі досьє та матеріалі: Василь Коваленко – про реалії та плани розвитку ДПЗКУ