друкувати


В уряді ініціюють збільшення держпідтримки АПК до 1% «аграрного» ВВП

11 вересня 2021, 07:40

Наше завдання – на початку вересня сідати за стіл з Мінфіном і напрацьовувати програми та добиватися збільшення держпідтримки до 1% ВВП для АПК. Про це у інтерв'ю AgroPolit.com повідомив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

«Зараз маємо пів процента. Потрібно спільно з аграрним комітетом та з Мінагрополітики відстоювати оцей 1% ВВП на АПК. Повірте, якщо ми будемо давати підтримку, відповідно напишемо програми на 5 років і чітко дотримуватимемося їх, тоді дамо віру аграріям, що вони не один на один з проблемою», — зазначив нардеп.

Він додав, що логіка держпідтримки і її розподілу в рамках Державного аграрного реєстру має бути одна – сприяти формуванню доданої вартості в агросекторі.

Додана вартість – це моє завдання, яке два роки поспіль відстоюю у парламенті і на кожному аграрному комітеті. Сьогодні весь наш комітет має абсолютне розуміння, що створення доданої вартості України – це пріоритет аграрної політики», — зазначив Іван Чайківський.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, міністр агрополітики назвав три ключові зміни у механізмі держпідтримки для аграріїв.