друкувати


Майже половина усього експорту України за 2020 рік – аграрна продукція – дослідження

9 вересня 2021, 16:42

Продаж аграрної продукції в інші країни за підсумками 2020 року приніс Україні $22 млрд, що складає 45% всього експорту України. Про це під час презентації п'ятого «Аграрного портфоліо – 2021» розповіла голова аналітичної експортної групи UBTA Олександра Авраменко.

«Аграрний експорт за 2020 рік складає 45% всього експорту України ($22 млрд). Агропродукція продається до 175 країн. При цьому 1/3 виробленої агропродукції залишається в Україні, а 2/3 експортується», — говорить вона.

За словами Авраменко, найбільша складова аграрного експорту за минулий рік – кукурудза, соняшникова олія, пшениця, ріпак, соя та інше.

Найбільшими імпортерами української продукції у 2020 році є:

Даний проєкт реалізується з ініціативи Міністерства економіки України разом з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за підтримки Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA).

Нагадаємо, в Україні створили п'яте «Аграрне портфоліо – 2021». Цей проєкт є прикладом злагодженої співпраці державної влади, підприємців та бізнес-асоціацій, які захищають й промотують інтереси виробників за межами України.