друкувати


Аграрний комітет підтримав скасування держреєстрації дигестату біогазових установок як агрохімікату

9 вересня 2021, 10:30

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу законопроект № 5039 «Про внесення змін до Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо державної реєстрації дигестату біогазових установок». Дане рішення було прийнято на останньому засіданні комітету, повідомляє AgroPolit.com.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що закон України «Про пестициди та агрохімікати» передбачає необхідність державної реєстрації в Україні препаративних форм пестицидів і агрохімікатів згідно встановленого Кабінетом Міністрів України порядку, з проведенням двоетапних випробувань: польових та виробничих.

За формальними ознаками дигестат підпадає під визначення агрохімікати, тому також потребує державної реєстрації. Законом також визначено перелік пестицидів та агрохімікатів, що не потребують такої державної реєстрації.

Запропоновані в проекті закону зміни передбачають скасування вимоги щодо державної реєстрації дигестату біогазових установок як агрохімікату», — йдеться у законопроекті 5039.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 29 липня підписав закон №1586-IX (реєстраційний номер 2289) про внесення змін до статті 4 закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України».