друкувати


IFC фінансуватиме іригаційні проекти України — підписано меморандум

8 вересня 2021, 12:05

Результатом переговорів Президента України з президентом Світового банку є те, що Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало ключову угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо фінансування іригаційних проектів. Про це на сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

«Це теж історичний момент для нашої держави. Адже угода дасть «зелене світло» для залучення фінансових інститутів у модернізацію та розбудову іригаційної інфраструктури України та буде основою для створення національного оператора — НАК «Вода України»», — написав міністр.

Він додав, що IFC сприятиме національному оператору «Вода України» в отриманні грантів, втіленні цільових проектів, отриманні інвестицій.

Тобто, ми зможемо залучати довгострокове фінансування на відновлення державних магістральних каналів, насосних станцій та внутрішньогосподарських систем, у т. ч. для організацій водокористувачів», — підсумував Роман Лещенко.

Variant Irrigation

Дізнавайтесь вартість установки обладання Variant Irrigation з врахуванням державної програми компенсації

Нагадаємо,  проект закону №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель» у першому читанні підтримали депутати Верховної Ради. 

Детальніше про законопроект читайте у матеріалі - Зрошення та меліорацію в законі 5202-д  – що принесе ринку створення об’єднання водокористувачів  та стимулювання гідротехнічної меліорації земель.