друкувати


Махінації у ДПЗКУ: поліція запобігла спробі вивезення зерна на $7 млн

7 вересня 2021, 17:00

Слідчі Нацполіції попередили спробу вивезення зерна на $7 млн з митної території України на адресу компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед Державною продовольчо-зерновою корпорацією за раніше поставлений вантаж. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У відомстві нагадали, що раніше викрили неправомірну діяльність службових осіб ДПЗКУ, під час слідства встановили, що посадовці корпорації проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти.

При цьому занижували вартість та не здійснювали попередню оплату товару.

«Сьогодні, 7 вересня, поліцейські попередили завантаження на морський транспорт і вивезення з митної території України зернових культур на адресу компанії-нерезидента, яка має заборгованість ДПЗКУ на суму 7 мільйонів доларів США за раніше поставлений вантаж. Наразі проводяться невідкладних слідчі дії у морському порту Чорноморськ та в складських приміщеннях», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 серпня Національна поліція України затримала керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Андрія Власенка при спробі втечі з України через підозру у корупції. 

Раніше повідомлялося, що наприкніці 2020 року у держкомпанії відбулися кадрові ротації: змінився т.в.о компанії – на заміну Василю Коваленку прийшов екс-депутат облради від «Батьківщини» Андрій Власенко.