друкувати


Президент чекає нових об'єктів для приватизації в АПК

29 серпня 2016, 17:06

Президент України Петро Порошенко називає прискорення приватизації одним з пріоритетів реформ в Україні і очікує від Верховної Ради прийняття законів про розширення об'єктів для продажу. Про це він заявив відкриваючи засідання Національної ради реформ.

"Мова не тільки про Одеський припортовий завод (ОПЗ),"Центренерго" і енергомережі. Я чекаю від Верховної Ради розширення переліку приватизації в аграрній галузі, транспортній та енергогалузі", - сказав президент.

Крім того, глава держави зазначив, що таку політичну волю необхідно продемонструвати разом із забезпеченням прозорості та ефективності приватизації.

Порошенко додав, що мова йде не тільки про залучення європейських інвесторів, а й про інвесторів з інших регіонів, зокрема, його недавні переговори в Південно-Східній Азії показали величезний інтерес до України.

Як повідомлялося, при плані надходжень від приватизації до держбюджету 2016 в 17 млрд грн, бюджет за перше півріччя отримав тільки 42 млн грн.

Конкурс з продажу ОПЗ за стартовою ціною 13,175 млрд грн в липні завершився безрезультатно, проте Фонд держмайна до кінця року розраховує виконати план за рахунок повторного конкурсу з продажу ОПЗ і продажу контрольних пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній (обленерго).