друкувати


Компанії-гіганти Lindsay та Cargill хочуть підтримати реалізацію іригаційної реформи в Україні – Лещенко  

2 вересня 2021, 15:00

Урядова команда під час візиту до США разом із президентом України зустрілася із провідними представниками американського бізнесу, які працюють, зокрема, в аграрному секторі. Про це у facebook написав міністр АПК Роман Лещенко.

«Володимир Зеленський представив їм наш План із трансформації України, який спрямований на залучення близько $ 300 млрд в українську економіку. У контексті агросектору президент України окреслив успішну реалізацію земельної реформи та пріоритет у проведенні іригаційної реформи», – зазначив міністр.

Він додав, що на зустрічі були присутні аграрні компанії-гіганти Lindsay та Cargill.

 

Вони відзначилися глобальним інвестуванням в агросектор. Cargill, приміром, інвестувала у будівництво найбільшої портової інфраструктури – порт «Південний». Було приємно почути від таких масштабних компаній схвальні відгуки про успішність реалізації земельної реформи, збільшення продуктивності в с/г, а також ефективне відшкодування ПДВ в автоматичному режимі», – повідомив Лещенко.

Він додав, що обидві компанії наголосили на важливості проведення іригаційної реформи в Україні та підтвердили своє бажання сприяти в реалізації відповідного проекту, бо вбачають у ньому стратегічну перспективу на роки.

Нагадаємо, що офіс президента озвучив деталі співпраці Ураїни та США в агросекторі.

Напередодні візиту Зеленського народний депутат України Вадим Івченко  відвідав США і зустрівся з американськими інветорами, зацікавленими у фінансуванні проєктів альтернативної енергетики в агросекторі в Україні.