друкувати


Зеленський запропонував Світовому банку підтримати земельну реформу в Україні

1 вересня 2021, 16:00

Під час робочого візиту до США президент Володимир Зеленський і президент Групи Світового банку Девід Малпасс провели зустріч, в рамках якої обговорили земельну реформу в Україні. Про це повідомила прес-служба Офісу президента. 

Також зазначається, що в рамках зустрічі президент України презентував амбітний план «зеленої»  трансформації України.

«Значну увагу було приділено прогресу, якого вдалося досягти протягом останніх років. Глава держави ознайомив делегацію Світового банку з реформами, які впроваджують в Україні. Було відзначено земельну реформу та розвиток аграрного сектору, який банк готовий максимально підтримувати. Володимир Зеленський запропонував Світовому банку долучитися до реалізації плану трансформації України», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що Зеленський під час зустрічі презентував амбітний план «зеленої» трансформації України та висловив сподівання на його підтримку з боку Світового банку.

Хочемо діяти спільно з ЄС щодо Зеленого курсу, декарбонізації економіки, енергоефективності, адаптації до змін клімату», – цитує прес-служба президента.

За його словами, наша держава зацікавлена й у вдосконаленні банківського сектору, трансформації та приватизації державних банків.

Крім того, Зеленський відзначив готовність України брати активну участь у підготовці нової Стратегії партнерства з установами Світового банку на 2022-2026 роки.

Також у межах візиту президента України до США перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко підписав з в. о. президента Експортно-імпортного банку США Джеймсом Барроусом Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Експортно-імпортним банком Сполучених Штатів.

Документ спрямований на реалізацію зацікавленості України та США у нарощуванні економічної співпраці, зокрема торгівлі товарами та послугами, шляхом фінансування американського експорту до України коштом федеральних ресурсів.

Меморандум передбачає співпрацю за проектами в інфраструктурній галузі України, сільськогосподарській сфері, енергетиці та цифровій економіці», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з'явився аналіз ринку землі в Україні за 2 місяці від старту.