друкувати


В Україні пропонують посилити законодавство щодо дотримання сівозмін полів

27 серпня 2021, 11:30

В Україні потрібно посилити контроль за дотриманням сівозмін полів. Це питання поза увагою довгий час, що має суттєві негативні наслідки для грунтів. Про це повідомив  експерт із земельних питань Олександр Гнітецький, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

На думку експерта, потрібно зобов’язувати розробляти такі проєкти та забезпечити дотримання проєктних рішень.

Редакція AgroРolit.com напередодні святкування 30 річниці Незалежності України провела опитування фахівців з різних галузей і поставила їм 5 запитань:

1. Як би ви охарактеризували одним реченням 30-й рік Незалежності України?
2. Які першочергові питання, на вашу думку, має вирішити парламент/уряд/Президент протягом року, а також у короткостроковій перспективі (5 років) і чому?
3. Чи потрібно створювати окрему посаду віцепрем'єра з питань АПК в уряді паралельно з посадою міністра аграрної політики? Обґрунтуйте свою позицію?
4. Кого стратегічно (фінансово) має підтримувати уряд в АПК (великих, малих, середніх виробників) у наступні 10 років і чому? Що це дасть сектору та економіці?
5. Яке найбільше досягнення/провал (особисто для вас) відбулося в агросекторі протягом 30 років?

Дізнатися про те, хто взяв участь в опитуванні та результати їх відповідей ви можете за посиланням - Агросектор України: основні досягнення та провали за 30 років