друкувати


В уряді три кандидатури на посаду в.о. голови ДПЗКУ

26 серпня 2021, 11:20

На посаду виконуючого обов'язку голови Державної продовольчо-зернової корпорації України в уряді розглядають три кандидатури. Про це повідомляють джерела AgroPolit.com в уряді та на ринку. 

Зокрема, в ДПЗКУ розглядають заступник голови правління корпорації Віталій Шулежко,  колишнього голову правління ПАТ «Аграрний фонд»  Андрія Радченко та одного з колишних голів ДПЗКУ Олександра Лавренчука.

AgroPolit.com вдалося отримати коментр щодо можливого призначення лише у Лавренчука: він заперечив, що веде такі розмови і запевнив, що в уряді з ним про це ніяких розмов не було. Готові подати точку зору інших. 

За даними наших співрозмовників, наразі немає фінального рішення в уряді про те, коли буде призначено в.о. та що з термінами оголошення нового конкурсу. Є ще один варіант, що на цій посаді може поки що лишитися діючий заступник голови ДПЗКУ Микола Волосянко.

Нагадаємо, на початку серпня 2021 року Нацполіція викрила масштабні зловживання керівництва ДПЗКУ на сотні мільйонів гривень. Згодом правоохоронці затримали керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» Андрія Власенка при спробі втечі з України

Раніше повідомлялося, що наприкніці 2020 року у держкомпанії відбулися кадрові ротації: змінився т.в.о компанії – на заміну Василю Коваленку прийшов екс-депутат облради від «Батьківщини» Андрій Власенко.