друкувати


Названо середні ціни на землю за областями

25 серпня 2021, 18:26

Згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за 16-22 серпня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, наразі становить 28,07 тис. грн за га. Про це йдеться у новому спільному проєкті AgroPolit.com та Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar «Ринок землі в Україні. Мапа земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року».

Так, наразі найвища ціна зафіксована на Вінниччині (41,з тис. грн/га), Черкащині (34,2 тис. грн/га) та Закарпатті (32,9 тис. грн/га).

У порівнянні із земельними операціями за 2-15 серпня (16,4 тис. грн/га), середня ціна ділянок на Закарпатті зросла удвічі

Найнижча вартість землі наразі на Херсонщині (19,4 тис. грн/га) та Донеччині (19,7 тис. грн/га).

Нагадаємо, що аналітики Latifundist Media разом із експертами земельної агенції Volodar проводитимуть щотижня власне дослідження даних Земельного моніторингу Держгеокадастру про ціну відчужених земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться у власності. В розрахунок будуть братися лише дані про земельні угоди щодо ділянок понад 1 га та ті, в яких ціна за гектар буде не меншою за 12 тис. грн і не перевищуватиме 80 тис. грн.