друкувати


Названо ключові завдання уряду для розвитку агросектору в Україні

25 серпня 2021, 07:30

До 30-річчя Незалежності України AgroPolit.com зібрав перелік першочергових завдань від аграріїв та експертів, які має вирішити уряд для розвитку агросектору. Про це йдеться у матеріалі видання.

На думку голови аграрного комітету ВРУ Миколи Сольського, уряд має сконцентрувати увагу на вирівнюванні і зменшенні податків та максимальні дерегуляції.

«У «земельній» сфері такими завданнями вважаю вдосконалення порядку ведення Державного земельного кадастру, монетизацію т.зв. безоплатної приватизації земельних ділянок, повну і неухильну реалізацію принципу єдності юридичної долі земельної ділянки та розташованої на ній нерухомості, переорієнтацію аграрного сектору на екологічно сталі моделі господарювання», — переконаний перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошніченко.

Колишня т.в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева зазначає:

До першочергових питань з точки зору економіки, зокрема АПК, я відношу питання переходу до принципів кругової економіки і структурної галузевої трансформації, виходячи з конкурентоспроможності і можливостей стати частиною глобальних ланцюгів створення доданої цінності. В галузі АПК першочерговими є питання кліматично адаптованих аграрних систем, страхування ризиків, диверсифікація структури виробництва та посилення експортних позицій».

Партнер в компанії «Барва Інвест» Богдан Костецький переконаний, що необхідно забезпечити державні програми-компенсатори довгострокової кредитної підтримки під заставу землі.

Відродження України відбудеться з периферії, і коли там з’явиться інфраструктура й зайнятість для широких верств населення – це дасть поштовх для деурбанізації. Всі мегаполіси світу схожі між собою. Українські великі міста – не виняток. Наразі спостерігаємо, як щороку вони переповнюються все більше, і кращими вони не стають ні в плані логістики, ні екології чи ринку праці. Державні діячі повинні стимулювати перерозподіл ресурсів з метою відбудови країни на рівні села/райцентру», — додав він.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, озвучено основні досягнення та провали за 30 років незалежності України очима представників АПК.