друкувати


Україна експортуватиме до Індонезії молоко, яйця та яловичину

23 серпня 2021, 09:30

Відкриття нових можливостей для експорту української продукції та зменшення кількості нотифікацій – питання, які обговорювалися під час зустрічі Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Індонезія Василя Гамяніна. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

«Ринок Індонезії є одним із перспективних для українського експорту. Дуже сподіваюся, що ми зможемо не лише вийти на нього з новими товарними позиціями, а й поглибити співпрацю за тими напрямками, які в нас вже є», - зазначила Владислава Магалецька.

Україна домовляється з Індонезією про відкриття ринку країни для декількох товарних позицій, серед яких – молоко та молочні продукти, столові яйця, яловичина тощо. Інтенсифікація цієї роботи – одне із головних завдань фахівців Держпродспоживслужби та українських дипломатів.

Раніше Владислава Магалецька повідомляла, що серед найбільш перспективних для українських експортерів країн окрім Індонезії є країни ЄС, Китай, Сінгапур, Індія, В’єтнам та ПАР.

Також під час зустрічі йшлося про зменшення кількості нотифікацій про невідповідність фітосанітарним вимогам української продукції рослинного походження. Це питання є дуже важливим для українського експорту. Бо минулого року саме з Індонезії надійшла найбільша кількість нотифікацій.

Нагадаємо, частка сільськогосподарської продукції в експорті України зросла у 4 рази.