друкувати


Оприлюднено детальний аналіз цін на зернові на біржах та в портах

23 серпня 2021, 07:30

Ринок зернових в Україні очікує на зростання. В серпні аналітики прогнозують підвищення цін на пшеницю та ячмінь через високий попит від трейдерів та переробних підприємств. На міжнародних ринках ціни на зернові зростають на тлі низької пропозиції. Також на ринках зросла ціна на кукурудзу, хоча покупці і не надто активно звертають увагу на залишки старого врожаю. Про це йдеться у аналітичному матеріалі AgroPolit.com.

Також оприлюднено детальний аналіз цін на зернові на біржах та в портах: 

Пшениця:

Ціни на пшеницю показали стрімке зростання після виходу чергового звіту WASDE. Вересневий ф‘ючерс на Чикаго зріс ще на 0.25 $/бу, ціни на європейську та чорноморську зросли на 9.25 €/т та 9.25 $/т відповідно, досягнувши рекордних значень. USDA очікувано знизив оцінку виробництва в основних регіонах вирощування, де раніше спостерігалися погодні проблеми, проте зниження оцінок перевищило очікування ринку. Найбільшим сюрпризом став новий прогноз виробництва в Росії на рівні 72.5 млн т, у порівнянні з приватними оцінками в діапазоні 76-78 млн т та всупереч останній заяві російського міністерства у 81 млн т. Зростання котирувань знизило активність імпортерів пшениці на міжнародних ринках, які поки що не готові закуповувати значні обсяги при поточних цінах.

Українські ціни на пшеницю продовжують активно зростати.

Кукурудза:

Звіт WASDE дав ринку кукурудзи поштовх до зростання. Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на 0.16 $/бу, а на чорноморську на 9.25 $/т. USDA очікувано знизили виробництво Бразилії до 87 млн т, що все ще трохи вище від мінімальних оцінок ринку, та більш агресивно, ніж очікувалося знизили оцінку виробництва в США (-8.5 млн т). Інтригою залишається Китай, прогнози щодо якого не змінилися, проте його подальші перспективи залишаються для ринку загадкою.

Активність на форвардному ринку української кукурудзи залишається мінімальною, незважаючи на зростання цін.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, прогноз врожаю пшениці в Україні в новому маркетинговому році підвищено на 3 млн тонн.